<< Tillbaka

Släpcenter

Släpcenter i Eskilstuna erbjuder alla sorters släp. Vi är representant för Henra trailers och Fautras hästtransporter i Sverige.

Släpcenter arbetar med flera välkända varumärken inom hästtransport och släpvagnar i alla prisklasser. Vi är den kompletta leverantören av släpvagnar och reservdelar för släp upp till 3500kg med ett av mälardalens bredaste utbud. Vi har hästtransporter, entreprenadsläp, båttrailer, upptagningsvagn, skåpsläp, trevägstippar och maskintrailers för visning och direkt leverans. Vi leverera släp till en ort när dig vid distansköp.

Släpvagnsservice hos Släpcenter i Eskilstuna

Vi erbjuder service och reparation av alla typer av släpvagn och hästtransport upp till 3500kg. Vi säljer reservdelar till alla märken och kan hjälpa dig att ändra totalvikt på ditt släp.

Finansieringslösningar ebjuds via Wasa Kredit.

Uthyrning av båttrailer, tippsläp, biltransport och hästtransport hos Släpcenter.

Hästtransport Fautras JMS (127cm bred för en häst eller sto med föl). Pris: 450kr per dygn (vardag) och 775kr per helg. Totalvikt 1300kg och lastar ca 600kg. Välkommen för offert om uthyrning på längre tid.

Båttrailer Respo: Pris 500:- per dygn eller 900:- per helg. Obromsad båttrailer med vagga 750kg i totalvikt lastar ca 500kg max båtlängd 5,2m. Vi har även båttrailer för något större/tyngre båt för uthyrning. Totalvikt 1300kg. Dygn 750kr, helg 1200kr.

Bilsläp REKO med vinsch och tippbar: 600kr/dygn, 900kr/helg. Totalvikt 2600kg, lastar 1900kg. Kontakta oss så får du veta mer.

Plattformstrailer Humbaur med hel botten, med vinsch och tippbar: 750kr/dygn, 1200kr/helg. Totalvikt 3500kg, lastar 2700kg.

Vi har tippsläp (baktipp) totalvikt 1500kg, lastar ca 900kg. 500kr/dygn, 900kr/helg.

 

Vad får din bil dra och har du rätt körkort för din kombination?

Hos Transportstyrelsen kan du beräkna vad din bil får dra och vilket körkort du behöver.

 

Vi hjälper dig att ändra totalvikt på alla släp och hästtransporter


Regler för att ändra totalvikt är att en "teknisk ändring" görs. Ofta krävs byte av påskjutsbroms som teknisk ändring men kan även vara enklare saker såsom byte av handske eller däck. Efter att den tekniska ändringen är gjord görs en ny registreringsbesiktning. Besiktningen kontrollerar den tekniska ändringen och nu kan andra tekniska parametrar, som totalvikt, ändras.

Om du själv löser den tekniska ändringen och besiktigar behöver du intyg och tillverkarskylt från tillverkare eller generalagent.
Vi skriver intyg till Fautras hästtransporter och Henra trailer / hästsläp samt förmedlar intyg för alla varumärken som har tillverkare eller generalagent i Sverige.

Intyg till en Fautras kostar 1875 kr inkl. tillverkarskylt och moms. Om du vill ha hjälp med hela processen lämnar du släpet till oss och avhämtar släpet omvägt med ny totalvikt till en kostnad av 5500kr. Eventuella merkostnader för intyg och teknisk ändring kan tillkomma. 
Ring eller maila så får du prisuppgift för ditt släp.

För att ändra totalvikt på andra varumärken såsom Boj, Umesläp, Star, Thule, Värmlandsvagnen, Böckmann, Cheval Liberté, Thiel, Atec, Mustang, Christ, Blomert, Humbaur låt oss komma med ett prisförslag. Ring eller maila så får du prisuppgift för ditt släp.
Alla leverantörer har olika debitering för intyg och det krävs olika tekniska ändringar hos olika varumärken.
Det är även beroende av vilka totalvikter som tillverkaren godkänner.

Vi har stor erfarenhet av att ändra totalvikt på alla märken och modeller av släp.

Allt inom släp!
Välkomna att besöka oss vid vår anläggning i Eskilstuna!